Dostupni linkovi

Sud BIH ukinuo pritvor Darku Doliću optuženom za zločin nad Bošnjacima


Sud Bosne i Hercegovine donio je 21. jula ove godine rješenje kojim se Darku Doliću, optuženom da je kao pripadnik Hrvatskog vijeća obrane u avgustu 1993. počinio zločin nad Bošnjacima na području opštine Prozor, ukida pritvor i određuju mjere zabrane.

Doliću je zabranjeno, među ostalim, napuštati boravište i adresu stanovanja, jedino ako je potrebno da se optuženi pojavi pred Sudom ili Tužilaštvom BiH.

Nadležna policijska uprava opštine Prozor će organizovati vršenje nasumičnih kontrola optuženog dva puta dnevno radi provjere da li on poštuje izrečenu mjeru.

Doliću je zabranjeno putovati. Privremeno će od njega biti oduzete putne isprave, lične karte i vozačke dozvole izdate na njegovo ime. Zabranjeno mu je kontaktirati ili uplitati se na bilo koji način s osobama koje su saučesnici u izvršenju ovog krivičnog djela. O krivičnom predmetu koji se vodi protiv njega smije razgovarati samo sa svojim braniocem.

Ove obaveze će trajati dok za tim postoji potreba, a optuženom će biti određen pritvor ako prekrši bilo koju obavezu nametnutu ovim rješenjem, saopšteno je iz Suda BiH.
XS
SM
MD
LG