Dostupni linkovi

Kosor u posjeti BudimpeštiHrvatska premijerka Jadranka Kosor stigla je u četvrtak u Budimpeštu i jednodnevnu posjetu Mađarskoj počela razgovorom s predsjednikom mađarskog parlamenta Palom Šmitom(Schmittom).

U sjedištu mađarskog zakonodavnog tijela Kosor će se kasnije susresti i s premijerom Viktorom Orbanom, prvi put otkako je čelnik FIDES-a u maju stupio na premijersku dužnost.

Zajednički saobraćajni i energetski projekti te dalja podrška Budimpešte hrvatskom pristupanju EU-u bit će glavne teme razgovora čelnika dviju zemalja, koje razvijaju prijateljske veze i bilježe kontinuitet odnosa bez otvorenih pitanja i problema.

Mađarska, koja je dosad pružala snažnu političku i tehničku podršku hrvatskim pristupnim pregovorima, predsjedavat će Unijom u prvom polugodištu 2011. kada Zagreb očekuje potpisivanje ugovora o pristupanju EU-u.

Mađarski parlament prvi je među članicama Sjevernoatlanskog saveza ratifikovao ugovor o pristupanju Hrvatske NATO-u i želi biti prvi koji će to učiniti i s pristupnim sporazumom s EU-om.
XS
SM
MD
LG