Dostupni linkovi

Nove popolave i nevrijeme u Tuzlanskom kantonuJako nevrijeme, praćeno velikom količinom kišne prouzrokovalo je izlijevanje manjih rijeka i potoka bujičastog karaktera na području više opština Tuzlanskog kantona (TK).

Na područje opštine Lukavac palo je oko 47 litara kiše na metar kvadratni za veoma kratak period, uslijed čega su se izlile manje rijeke Mednica, Ugar, Turija i ostali potroci (bujičastog karaktera) i poplavili oko 60 stambenih objekata u mjesnoj zajednici Donje Poljice, Gornje Poljice i Orahovica. Prekinuto je saobraćaj na više lokalnih puteva, te odnešen je jedan veći most, tri manja pješačka mosta, a poplavljene su i dvije privatne firme - "Sidik" i "Safir".

U selu Dublje, kod prilaza za naselje Bukvik, voda je odnijela dio lokalnog puta, koji je prohodan samo za pješake. Ostalo je "zarobljeno" 30-tak putničkih vozila, koja nemaju alternativni pravac.

Pričinjena je znatna materijalna šteta, a posebno na poljoprivrednim usjevima u ovom kraju koji je bio najviše pogođen jučerašnjim nevremenom.

Sve rijeke i potoci, osim rijeke Turije, su se povukli u korita.
XS
SM
MD
LG