Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Špansko pravosuđe pokrenulo istragu protiv Šona Konerija


Špansko pravosuđe pokrenulo je istragu protiv glumca Šona Konerija, najpoznatijeg Džemsa Bonda, zbog utaje poreza i nelegalnog poslovanja sa nekretninama, a reč je o sumnjivim poslovima sa luksuznim vilama na španskoj obali, prenele su agencije.

Prema rečima španskog istražnog sudije Rikarda Pujola, Koneri bi uskoro trebalo da u andaluzijskom mestu Marbelji odgovara pred sudom zbog sumnje da je utajio porez.

Reč je o prodaji dva placa za gradnju u Malagi, koje je, doduše, prodala jedna firma, ali ona je bila tesno povezana sa Konerijem.

To, međutim, nije sve, pošto se od maja pominje i operacija "Goldfinger", kako sudija Pujol ironično naziva novi slučaj, aludirajući na poznati film o Džejmsu Bondu u kojem je Koneri igrao glavnu ulogu. Reč je o velikom placu sa plažom koji je Koneri kupio sedamdesetih godina i na kojem je podigao vilu Malibu, gde je godinama živeo, navode agencije.

Koneri je, kako se navodi zatim, prodao kuću i plac od 20.000 metara kvadratnih. Još 2002. godine, jedna britanska firma vlastima je podnela projekat za izgradnju kuća - i projekat je odobren. Tako su nastala 72 luksuzna apartmana, iako se, prema propisima koji za sada važe, tu moglo podići samo pet porodičnih kuća, javljaju agencije.

Šta je Koneri znao, a šta nije, tek treba da se utvrdi.
XS
SM
MD
LG