Dostupni linkovi

U Francuskoj zaplenjena rekordna avionska pošiljka kokaina


Carinici na pariskom aerodromu Roasi su uhvatili plen "istorijske veličine" - 134 kilograma kokaina u prtljagu jednog aviona koji je došao iz Bogote, saopštilo je u subotu Ministarstvo finansija Francuske.

"To je najveća carinska zaplena ikada na tom aerodromu i po značaju peta u svetu", izjavio je agenciji AFP regionalni direktor carine na Roasiju Serž Odojno.

Droga je otkrivena u nedelju tokom detaljne kontrole aviona na komercijalnoj liniji Bogota-Pariz. Kolumbija, zajedno sa Peruom i Bolivijom, glavni je proizvođač kokaina u svetu, te, "kao polazište, daje osnova za vrlo redovnu i vrlo detaljnu kontrolu" aviona, rekao je Odojno.

Kontrola putnika nije ništa pokazala, ali, pri pregledu prtljaga, pažnju carinika je privukao veoma veliki kofer u kojem su našli 134 kilograma i 334 grama kokaina.

Kofer je bio poslat kao registrovan prtljag što znači da ga je neko predao na aerodromu u Bogoti, a zatim je trebalo i da ga neko preuzme na aerodromu u Parizu. zaplenjen kokain je stigao direktno od proizvođača te je čist što znači da bi, kada bi bio razređen za upotrebu, za prodaju biloviše od 200 kilograma droge.
XS
SM
MD
LG