Dostupni linkovi

Krivokapić tvrdi da je potvrđen tajni sastanak Vujanović-Tadić



Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić ostao je danas pri stavu da je bilo tajnog sastanka predsjednika države Filipa Vujanovića sa kolegom Borisom Tadićem, predsjednikom Srbije.

“Ono što je dobro jeste da smo poslije četiri mjeseca negiranja dobili potvrdu da je spornog sastanka, ipak, bilo”, kazao je Krivokapić novinarima, komentarišući Vujanovićev intervju Televiziji Crne Gore.

Krivokapić nije želio da detaljnije komentariše ocjene Vujanovića da nije dužan da Krivokapiću podnosi izvještaje, kao i da je Tadić odredio sa kim će se sastati tokom posjete Crnoj Gori.

“Ne bih želio da nastavljam polemiku od koje već nastaje šteta po državni ugled Crne Gore”, kazao je predsjednik parlamenta.

Vujanović je ranije poručio da nije dužan da o svojim aktivnostima obavještava Krivokapića.

On je naglasio da nikad nije pitao Krivokapića s kim se sastaje, zašto se sastaje, gdje se sastaje, jer je imao povjerenje u predsjednika Skupštine.

Predsjednik Srbije tokom zvanične posjete Crne Gore sastao se sa Vujanovićem i premijerom Milom Đukanovićem.Vujanović je kazao da je Tadić određivao protokol posjete Crnoj Gori, odnosno tražio da razgovara sa crnogorskim predsjednikom i premijerom.

Prilikom prošlonedjeljne posjete Borisa Tadića Crnoj Gori , kome je domaćin bio predsjendik Filip Vujanović, mimo ranije prakse izostavljen je susret sa predsjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem , za sta je indirektno optužen crnogorski predsjednik.
XS
SM
MD
LG