Dostupni linkovi

Tadić najavio otvaranje konzulata u Herecg NovomSrpski predsjednik Boris Tadić rekao je da Srbija nikada ne smije da se miješa u odnose Crne Gore i da ona to ne radi i najavio otvaranje srpskog Konzulata u Herceg Novom.

Tadić je, drugog dana zvanične posjete Crnoj Gori, boravio u Herceg Novom, gdje se sastao sa predsjednikom Opštine Dejanom Mandićem.

„Ovdje će biti otvoren konzulat Srbije. Srbija je odlučila da ima konzulat u Crnoj Gori i mjesto koje je odobrano je Herceg Novi“, kazao je Tadić novinarima, dodajući da je, u tom kontekstu, sasvim prirodno da dođe u taj grad, tokom svoje zvanične posjete Crnoj Gori.

Tadić je kazao da su veze između ljudi u Herceg Novom i Srbiji, prije svega u Beogradu, istorijske. Srbijanski predsjednik je reako da treba pronaći mehanizam da Srbija i Crna Gora budu u najboljim odnosima.

„Ali Srbija nikada ne smije da se miješa u odnose Crne Gore i to ne radi, a ja to nikada neću dozvoliti\", istakao je Tadić.

Tadić je u Novom obišao kuću književnika Iva Andrića, sastao se sa publicistom Nikolom Malovićem i slikarom Vojom Stanićem.

Tokom boravka u Crnoj Gori, Tadić će posjetiti i rodbinu u selu Smriječno, u Pivi, u kom je rođen njegov otac.
XS
SM
MD
LG