Dostupni linkovi

Novi Pazar:štrajkač zakovao sebi ekser u šakuŠtrajkač iz "Iskra metala" u Novom Pazaru ,Halko Društinac zakovao je sebi ekser u šaku kako bi skrenuo pažnju na štrajk invalida rada u ovom preduzeću koji traje već 115 dana."Molim građane da mi oproste. Ovo svjesno radim, zbog nepravde koju nam čini država", rekao je Društinac.

"Imamo izvršne presude već pet godina i neće da ispoštuju svoje zakone", rekao je on. Društinac je danas oko podneva zakovao sebi ekser u kožu između palca i kažiprsta.

Invalidi rada i hendikepirana lica iz preduzeća "Iskra metal" štrajkuju u polumračnim prostorijama Udruženja tekstilnih radnika.

"Nas 14 invalida rada i šestoro hendikepiranih lica tražimo isplatu 21 neisplaćenog ličnog dohodka i isplatu razlike u ličnim dohodcima od 1991. do 2003.godine", objasnio je Društinac, predsjednik Podružnice invalida rada u preduzeću "Iskra metal".

On se, kako kaže, obraćao premijeru Mirku Cvetkoviću, potpredsedniku Vlade Mlađanu Dinkiću, ministru Rasimu Ljajiću i ministarki Snežani Malović, ali od njih nije dobio odgovor.

"Neću prestati dok ne vidim novac na žiro računu", poručio je Društinac.Štrajkači napominju da traže isplatu na osnovu izvršnih i pravosnažnih presuda Okružnog suda u Novom Pazaru i Trgovinskog suda.

Oni ukazuju da nisu politički motivisani i ne žele da im bilo ko "prišiva" političku pozadinu.

Društinac je rekao da će nastaviti da zakiva eksere u ruku, dok je štrajkač Vejsel Mehmedović upozorio da je spreman da se zakuje u centru grada.
XS
SM
MD
LG