Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Hrvatska:Produžen istražni zatvor za akciju OffsideVećina uhapšenih u akciji "Offside" u istražnom će zatvoru zbog namještanja fudbalskih utakmica ostati još najmanje mjesec dana, dok će trojica organizatora prijevare iza rešetaka provesti iduća dva mjeseca, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Sudac istrage Ratko Šćekić dvomjesečni je pritvor odredio prvoj trojici osumnjičenika - Vinku Šaki, Dinu Laliču i Admiru Suljiču koji su navodno po namještenoj utakmici na kladionicama zarađivali od 150.000 do 300.000 eura.

Na zahtjev USKOK-a sudac Šćekić zatvor im je produžio za još dva mjeseca zbog opasnosti od bijega, uništavanja dokaza i utjecaja na svjedoke te mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Ostali uhapšeni, uglavnom fudbaleri ili fudbalski djelatnici u zatvoru će ostati idućih mjesec dana. Ako se u tom roku ispitaju svi svjedoci na koje bi oni mogli uticati bitće pušteni da se brane sa slobode.

U akciju Offside policija je krenula krajem prošle godine na temelju podataka njemačke policije. Sumnja se da je od kraja marta do početka maja ove godine namješteno osam prvoligaških utakmica, a četiri puta namještanje nije uspjelo.

Sumnja se da su namještene utakmice Croatia Sesveta sa Zadrom, Slaven Belupom, Rijekom, Varteksom, Zagrebom i Cibalijom. Utakmice su navodno namještene pošto je Croatia Sesvete izgubila šanse za ostanak u prvoj ligi. Sporne su i utakmice Slavena Belupa i Zadra te Hajduka i Međimurja.
XS
SM
MD
LG