Dostupni linkovi

Šešelj: Laž i kleveta da sam naručio ubistvo Nikolića


Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj negirao je večeras u sudnici Haškog tribunala da je iz pritvora naručio ubistvo svog nekadašnjeg saradnika Tomislava Nikolića, rekavši da je to "laž i kleveta".

"Nikada u životu nisam bio umešan ni u jedno ubistvo i nedolično krivično delo", kazao je Šešelj, uz opasku da mu se do sada sudilo samo za političke delikte.

Kazao da je tvrdnja da je on naručio ubistvo Nikolića proizvod dogovora Aleksandra Vučića sa advokatima uhapšenog člana zemunskog klana Miloša Simovića.

"Vučić i Simovićevi branioci Želimir Čabrilo i Miloš Rasić dogovorili su se da instruišu Miloša Simovića da me lažno optuži radi što većeg javnog efekta", tvrdio je Šešelj, sugerišući da je cilj bio rast popularnosti Nikolićeve i Vučićeve Srpske narodne stranke.

Šešelj je upozorio sudije da će prestati da uzima lijekove, većinom za srce, ukoliko mu, kao posljedica tvrdnji da je ubistvo navodno naručio preko supruge Jadranke, Tribunal ograniči suprugine posjete.

Predsjedavajući sudija Žan-Klod Antoneti (Jean-Claude Antonetti) uzvratio je optuženom da "ne ucjenjuje". Sudija Antoneti napomenuo je i da još nije dobio odgovor srpskih vlasti na pismo kojim je zatražio više informacija o ovoj aferi. Drugo dvoje sudija ogradilo se od tog pisma.
XS
SM
MD
LG