Dostupni linkovi

Crna Gora:Postignut dogovor o zakonu o popisu



Predstavnici crnogorske vlasti i opozicije postigli su danas dogovor o Predlogu zakona o popisu stanovništva, pa će taj zakonski akt najvjerovatnije bitiusvojen konsenzusom u parlamentu.

Skupština Crne Gore počela je raspravu o Prijedlogu zakona o popisu stanovništva, a debatu o tom pitanju trebalo bi da nastavi sjutra.

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da su on i lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić postigli dogovor sa potpredsjednicima Vlade i Skupštine, Igorom Lukšićem i Željkom Šturanovićem, o spornim pitanjima u Predlogu zakona o popisu stanovništva.

Mandić je u parlamentu rekao da će opozicija predložiti nekoliko amandmana na ponuđeni tekst zakona, kako bi se obezbijedilo da popis bude transparentan.

“Popis ne smije biti političko već isključivo statističko pitanje”, naveo je on.Prema predloženom zakonskom aktu, popis bi trebalo da bude održan od 1. do 15. aprila naredne godine.

Opozicija je ranije tražila da Predlog zakona o popisu stanovništva bude povučen iz skupštinske procedure, dok se ne obezbijedi konsenzus u parlamentu o tom pitanju.
XS
SM
MD
LG