Dostupni linkovi

Dodik kandidat za predsjednika RS, Radmanović za Predsjedništvo BiH


Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik biće kandidat za predsjednika tog entiteta na izborima u Bosni i Hercegovini 3. oktobra, potvrđeno je u subotu na konvenciji Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) čiji je Dodik čelnik.

Na konvenciji je takođe podržan prijedlog da se Nebojša Radmanović koji i sada obavlja dužnost srpskog člana Predsjedništva BiH ponovo kandiduje za tu poziciju.

Dodik je na konvenciji održanoj u Banja Luci rekao da prihvata kandidaturu za predsjednika RS-a jer se želi nastaviti boriti za očuvanje sadašnjeg statusa tog entiteta. Istakao je kako neće dozvoliti nikakve značajnije izmjene Daytonskog sporazuma koji definiše dvoentitetsko uređenje BiH.

Najjače opozicione stranke u RS-u okupljene u koaliciju ranije su već odlučile da će njihov zajednički kandidat za predsjednika RS biti Ognjen Tadić iz Srpske demokratske stranke (SDS) dok će protivkandidat Radmanoviću za člana Predsjedništva BiH biti predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić.
XS
SM
MD
LG