Dostupni linkovi

SAD: Dvoje špijuna priznalo da su Rusi s lažnim imenima


Optuženi ruski špijuni Michael Zottoli i Patricia Mills priznali su da su Rusi i da su koristili lažna imena, objavili su u petak američki tužitelji.

Pravo ime Zottolija je Mihail Kutzik, a Patricia Mills je ustvari Natalia Pereverzeva, naveli su tužitelji u podnesku saveznom sudu u Alexandriji, kraj Washingtona, prenose američke TV mreže.

Mills je rekla da joj roditelji, te braća i sestre žive u Rusiji. Treći optuženi špijun, Mihail Semenko, imao je "tajnu komunikaciju" s ruskim dužnosnicima, naveli su tužitelji.

To troje optuženih treba se u petak popodne, po lokalnom vremenu, pojaviti u saveznom sudu u Alexandriji, kako bi se odlučilo ispunjavaju li uvjete za oslobađanje uz jamčevinu. Saslušanje, prvotno zakazano za četvrtak, odgođeno je nakon što su obrani predstavljeni novi dokazi optužbe.

Tužitelji su naveli da su njih troje, dio 11-člane skupine ruskih špijuna optuženih u New Yorku, Virginiji i Massachusettsu, neregistrirani agenti ruske obavještajne službe SVR, nasljednice KGB-a.

Tužitelji tvrde da su se članovi špijunske mreže godinama pokušavali infiltrirati u američke političke krugove, te da će pobjeći ako budu oslobođeni.
XS
SM
MD
LG