Dostupni linkovi

Tadić:Incident u Mitrovici je provokacija Srbije


Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da incident na protestu Srba u Kosovskoj Mitrovici predstavlja provokaciju mira i provokaciju Srbije.

Na promociji oficira 53. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne obrane Tadić je rekao da Srbija na te provokacije neće reagirati, ali da će on zahtjevati najoštriju reakciju svih medjunarodnih institucija.

Tadić je rekao da će od medjunarodnih organa zahtjevati uspostavljanja reda na Kosovu, sprečavanja nasilja i poštovanja Rezolucije 1244.

On je rekao da Srbija nijednim činom nije dovela do ugrožavanja ljudi i da je jedan od ključnih faktora stabilnosti u regiji.

"Najveći izazov sa kojim se Srbija suočava je očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta zemlje i organizirani kriminal", rekao je Tadić.

U eksploziji koja se dogodila oko 10 sati na protestu Srba u naselju Bošnjačka mahala u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice tri osobe su
povrijedjene, od kojih jedna teže. Srbi su se protivili otvaranju ureda vlade Kosova koji bi izdavao osobne dokumente, lične karte i vozačke dozvole.
XS
SM
MD
LG