Dostupni linkovi

MIP C. Gore će zvati nemčkog i britanskog ambasadora na razgovorMinistarstvo inostranih poslova (MIP) Crne Gore pozvaće na razgovor ambasadore Nemačke i Velike Britanije u Podgorici povodom njihovog oglašavanja o nedavnom napadu na sina predsednika opozicionog Pokreta za promene Nebojše Medojevića, rekao je politički direktor Vesko Garčević
dodajući da je to "uobičajena diplomatska praksa".

Crnogorski MIP juče je zvanično zatražio objašnjenja od nemačke i britanske ambasade zbog toga što su, u vezi sa pomenutim incidentom, izdali zajedničko saopštenje, a pre toga se o događaju nisu obavestili u MIP-u.
Nemački i britanski ambasador 28. juna su osudili "napad na decu" i dali podršku crnogorskoj policiji da "temeljno istraži" pomenuti incident.

Incident se desio 25. juna na košarkaškom igralištu u podgoričkom naselju Zagorič, kada su dvojica mladića, kako je policija saopštila, tražili od dvojice dečaka, od kojih je jedan bio Medojevićev maloletni sin, da se sklone sa igrališta kako bi oni igrali košarku.

Pošto su dečaci odbili da se sklone mladići su fizički nasrnuli na njih i naneli im lakše povrede.

Uprava policije Crne Gore saopštila je da iza tog incidenta ne stoje politički motivi, dok je Medojević ocenio da je za napad na njegovog
sina "kriv" direktor Uprave plicije Veselin Veljović.

Medojevića je 20. februara ove godine, ispred zgrade u kojoj stanuje, napao sinovac nikšićkog biznismena Brana Mićunovića.
XS
SM
MD
LG