Dostupni linkovi

Komisija za odbranu PS BIH traži izvještaj o terorističom aktu u Bugojnu



Zajednička komisija za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH je na današnjoj sjednici najoštrije osudila teroristički napad na policijsku stanicu u Bugojnu te donijela zaključak da od svih nadležnih institucija i agencija zatraži da joj do ponedjeljka dostave izvještaj o ovom događaju i o poduzetim aktivnostima.

Istaknuto je da treba zatražiti kompletan, objedinjen izvještaj obavještajno-sigurnosnog sektora.

Rečeno je da sve institucije sistema trebaju poduzeti mjere iz svoje nadležnosti da bi se u najkraćem roku rasvijetlio ovaj teroristički čin te što prije otkrili i priveli sudu pravde počinioci i nalogodavci.

Član Komisije Slobodan Šaraba je kazao da smatra da su za ovo odgovorni ministar sigurnosti i direktor SIPA-e koji su trebali preduzeti preventivne mjere da se ovo ne desi.

Insistrirao je da se zatraži od nadležnih institucija da u roku od tri dana dostave komisiji izvještaj o ovom događaju, a da se već naredne sedmice održi i zajednička sjednica oba doma PSBiH na kojoj bi bilo razmatrano ovo pitanje.

Predsjedavajući Zajedničke komisije Branko Zrno je nakon sjednice komisije kazao novinarima da je govorio o takozvanoj 'spirali zla' koju sigurnosni i obavještajni sektor mora prepoznati i mora o njoj voditi računa.
XS
SM
MD
LG