Dostupni linkovi

Ubica devojčice pred sudijom u Novom Sadu



Osumnjičeni za ubistvo i silovanje osmogodišnje devojčice u Starim Ledincima, Mladen O. (52), priveden je istražnom sudiji Višeg suda u Novom Sadu.

Mladen O. uhapšen je juče(nedjelja) u šumi jugoistočno od Starih Ledinaca i doveden u novosadsku Policijsku upravu, gde mu je određeno zadržavanje.
Njega su, nakon više od 20 sati intenzivne pretrage, uhapsili pripadnici Žandarmerije i novosadske policije, uz pomoć mještana. Osmogodišnja devojčica silovana je i ubijena u subotu u kući osumnjičenog.

Portparol Republičkog javnog tužilaštva, Tomo Zorić, rekao je za B92 da Tužilaštvo najoštruje osuđuje zločin koji se dogodio u Starim Ledincima.

“Republičko javno tužilaštvo najoštrije osuđuje monstruozni čin silovanja i ubistva maljoletne djevojčice. U ime Republičkog javnog tužioca, želim da poručim da će Tužilaštvo preduzeti sve zakonske mere i zakonska ovlašćenja kako bi učinilac krivičnog djela bio procesuiran i adekvatno kažnjen“, poručio je Zorić.

Ministarka pravde Snežana Malović, je istakla da se sa stanovišta kaznene politike čini sve da izvršiocima budu izrečene kazne adekvatne zločinu koji je učinjen.

XS
SM
MD
LG