Dostupni linkovi

11 delegacija iz Srbije u Gračanici na obilježavanje Vidovdana



Oko 1000 ljudi okupilo su se danas u Gračanici kako bi obeležili proslavu Vidovdana. Iz kosovske policije se saznaje da su 11 delegacija iz Srbije zatražile dozvolu od kosovske vlasti da uđu na Kosovo, što im je i odobreno.

Svima im je omogućena pratnja kosovske policije, a među njima su patrijarh srpski Irinej, ministar KiM u Vladi , Goran Bogdanović, i ministar vera Srbije Bogoljub Šijaković.

Glasnogovornik policije Baki Kelani izjavio je da je policija osigurala sve bezbjednosne mere i da će se manifestacija nastaviti i na Gazimestanu.

“Policija Kosova je uradila sve pripreme kako na centralnom tako i na regionalnom nivou. Predviđen je broj od 1500 policijskih službenika u svim regionalnim direktoratima kako bi se osigurala puna bezbjednost građanima”.

Kelani je takođe izjavio da, u protekla dva dana, kroz graničnu kontrolu prošla i grupa od oko 900 motociklista koji su iz Srbije ušli na Kosovo. Za sada sve protiče mirno i nema zabilježenih incidenata.

Ergin Medić, zamenik regionalnog direktora kosovske policije, izjavio je za RSE da, uz pratnju kosovske policije, u 6 sati ujutru iz sjeverne Mitrovice krenulo osam autobusa i šest kombi vozila prema Gračanici, a grupa od oko 100 moticiklista u 10 sati uputila se ka Gazimestanu uz pratnju policije.
XS
SM
MD
LG