Dostupni linkovi

Izraelski avioni bombardovali Gazu



Izraelski borbeni avioni bombardovali su protekle noći skladište oružja na severu pojasa Gaze i dva tunela za krijumčarenje oružja na jugu zemlje. Povrijeđena je jedna osoba. Izraelska armija je saopštila da su mete pogođene i da su se svi avioni vratili bezbjedno u baze.

Napad je bio odgovor na ispaljivanje rakete i mina na jug Izraela u četvrtak. Vojska je naglasila da je Hamas, koji vlada Gazom, "teroristička organizacija koja je u potpunosti odgovorna za ono što se događa u pojasu".

Palestinski izvori su naveli da je napadnut grad Rafa, na granici s Egiptom, bivši aerodrom i grad Beit Hanun.U četvrtak uveče raketa je eksplodirila kraj jednog kibuca sjeverno od pojasa Gaze, ubrzo nakon što su dvije mine eksplodirile u blizini drugog kibuca.

Ukupno je ispaljeno devet mina i jedna raketa, ali nije bilo štete ni povreda.Izraelski mediji navode da su se napadi iz pojasa Gaze povećali u proteklih nekoliko dana, na sreću bez posljedica.

Oko 100 raketa i mina pogodilo je Izrael od početka ove godine, saopštila je armija.Raketiranje izraelske teritorije značajno je smanjeno od tronedeljne izraelske vojne ofanzive na ciljeve Hamasa, započete krajem 2008. godine.
XS
SM
MD
LG