Dostupni linkovi

Kalinić ipak u Hrvatskom zatvoruPripadnik tzv. zemunskog klana Sretko Kalinić, koji je prije dvije sedmice teško ranjen u mafijaškom obračunu na jezeru u Rakitju, ipak će završiti u hrvatskom zatvoru, saznaje se danas na zagrebačkome Županijskom sudu.

Sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda Krešimir Devčić danas je Kaliniću odredio jednomjesečni istražni zatvor jer su u stanu kojim se koristio pronađene dva krivotvorena pasoša.

Pošto ga je ispitao u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica, gdje je od ranjavanja, sudac istrage odlučio je Kalinića zatvoriti zbog opasnosti od bijega i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

"Kalinić bi tokom dana trebao biti odvezen u pritvor u Remetincu radi rješavanja formalnosti, a zatim u zatvorsku bolnicu, gdje će biti dok se ne oporavi", izjavio je za Hinu sudac Devčić.

Na Kalinića je 8.juna na jezeru u Rakitju pucao Miloš Simović, kojega je srbijanska policija uhapsila u blizini Morovića pri pokušaju da iz Hrvatske ilegalno uđe u Srbiju.Obojica su kao pripadnici "zemunskoga klana" u odsutnosti osuđeni na zatvorske kazne od 30 godina zbog ubistva predsjednika srbijanske vlade Zorana Đinđića 2003. godine, od kada su bili u bijegu.

Po pisanju medija, Kalinić, koji ima i hrvatsko državljanstvo, istražiteljima je u bolnici iznio mnogo podataka o ubistvima u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori te u ostalim evropskim zemljama kako bi olakšao budući status. Navodno je progovorio i o ubistvu Cvetka Simića, čije je tijelo bez glave, ruku i nogu u martu izvučeno iz Jarunskoga jezera.

Hrvatska policija te informacije nije željela službeno potvrditi niti otkriti na čija su imena bili pasoši zbog kojih je Kalinić u konačnici zatvoren. Rečeno je samo da je riječ o klasičnoj krađi identiteta, to jest da osobe na čije ime glase nisu bile povezane s kriminalom.
XS
SM
MD
LG