Dostupni linkovi

Vanredna vijest

WAZ potvrdio kupovinu akcija NovostiPortparol WAZ Paul Binder potvrdio da je ta medijska grupacija u potpunosti preuzela "Ardos" iz Salcburga koji je vlasnik 24,9 procenata akcija u "Novostima".

Osim toga WAZ nastoji da na osnovu pravno važećeg ugovora sa jednim srpskim privrednikom preuzme i druga dva društva, koja takođe imaju učešće u "Novostima". WAZ je još prije nekoliko nedjelja javno izjavio, da je iz svojih sredstava obezbedio novac za sticanje oko 62,4 odsto akcija Novosti preko ta tri društva, stoji u saopštenju kompanije.Preuzimanjem tih društava WAZ prosto osigurava svoje vlasništvo.

Kao što je najavljeno, WAZ će iz Srbije povući svoje investicije i okončati angažman, a preuzimanje ta tri društva predstavlja sastavni dio ove poslovne politike.

Medijska grupacija WAZ je svojim prvim zahtjevom od januara 2009. godine kao i svojim drugim, novim zahtjevom od januara 2010. godine pokušala da od srpske Komisije za zaštitu konkurencije dobije odluku o odobrenju koncentracije u vezi sa investicijom u Novosti. Pošto se to nije desilo ostala je zavisna od jednog srpskog privrednika, protiv koga je u aprilu 2010. godine pokrenula arbitražni postupak u skladu sa važećim pravilima Međunarodne privredne komore u Parizu.

Kako je najavljeno, Medijska grupacija WAZ neće dozvoliti da joj se u postupku povlačenja iz Srbije uskrate njena ekonomska prava. Podsetimo, B92 je objavio preuzimanje akcija "Novosti" koje pripadaju firmi "Ardos", u vlasništvu Milana Beka. Iz "Ardosa" tvrde da je u pitanju prevara.
XS
SM
MD
LG