Dostupni linkovi

Dodik: Ni pismo H. Klinton neće promeniti stav RSPredsednik Vlade Republike Srpske (RS) i Milorad Dodik ponovio je da je jasan stav RS-a o pitanju vojne imovine u BiH, ističući da je spremna da 23 od ukupno 69 lokacija perspektivne vojne imovine u BiH stavi na raspolaganje Ministartsvu odbrane, ali pod dva uslova.

Prvi uslov je da su te 23 lokacije u RS-u, i kada se stave na raspolaganje Ministarstvu odbrane, ne može se njome trgovati i da kada prestane potreba za vojne svrhe da se daju entitetima u kojima se nalaze, a drugi uslov RS-a je i da se ostala vojna nepokretna imovina “automatski” dodeli lokalnim zajednicama, entitetima, školskim, zdravstvenim i drugim ustanovama, istakao je Dodik.

Američka državna sekretarka Hilari Klinton (Hillary Clinton) uputila je pismo Predsedništvu BiH u kojem je pozvala sve strane da nastave da traže rešenja za problem vojne imovine da bi omogucili zemlji da u ovoj godini započne nacionalni program i iskoristi sve pogodnosti koje pruža Akcioni plan o clanstvu u NATO-u.
XS
SM
MD
LG