Dostupni linkovi

Francuzi ne treniraju, direktor napustio tim


Direktor reprezentacije Francuske žan-Luj Valenten rekao je danas da je ekipa odbila da trenira na Svetskom prvenstvu posle svađe na terenu, posle čega je napustio nacionalni Fudbalski savez "jer mu se sve smučilo".

Igrači su pismom preneli javnosti da ne žele da treniraju iz protesta što je igrač Nikola Anelka poslat kući.

"Ovo je skandal za Francuze, za mlade ljude ovde. To je skandal za savez i francuski tim. Ne žele da treniraju. To je neprihvatljivo. što se mene tiče, gotovo je. Napuštam savez. Preselo mi je i smučilo mi se", rekao je Valenten.

Ta scena usledila je samo dan pošto je Anelka poslat kući zato što je uvredio selektora Remona Domeneka

. Ekipa je došla u nedelju na trening u Naisnu, a čim su stigli izbila je svađa čiji je učesnik bio kondicioni trener Rober Diverne. Kada su igrači izašli iz autobusa i ušli na teren, u vozilu su ostali selektor Domenek i kapiten Patris Evra. Za to vreme je Diverne postavljao trening čunjeve, kada mu je Evra prigovorio. Tokom žestoke rasprave, Domenek je pokušao da ih smiri, ali nije uspeo.

Diverne je tada skinuo svoju akreditaciju, bacio je besno na zemlju i napustio trening. Posle toga su se igrači ukrcali u timski autobus i navukli zavese na prozorima. Evra je pre ulaska u autobus dao portparolu pismo sa odlukom i obrazloženjem, a onda se priključio saigračima.
XS
SM
MD
LG