Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Barać najavljuje krivične prijave protiv Miškovića i Beka


Predsjednica Savjeta za borbu protiv korupcije u Srbiji Verica Barać najavljuje krivične prijave protiv Danka Đunića, Miroslava Miškovića, Milana Beka i Slobodana Radulovića zbog preuzimanja akcija "C marketa".

Savet za borbu protiv korupcije je ranije podneo i prijave protiv 17 osoba zbog sumnje da su preuzimanjem akcija Luke Beograd državi naneli štetu od 21 milion evra.

Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije kaže da će prijavom o slučaju "C marketa" biti obuhvaćeni svi koji su učestvovali u tajnom sporazumu na osnovu kojeg su preuzete akcije te kompanije.

"Potpisnici memoranduma su Danko Đunić, Milan Beko, Miroslav Mišković i Slobodan Radulović. Oni se u postupku pozivaju, potvrđuju i pozivaju na vladu da je učestvovala, mada nema potpisa premijera ili vlade. Zato je važno da se ovo brzo uradi i to što je vrlo sličan problem kao Luke Beograd", rekla je ona gostujući u "Kažiprstu" RTV B92.

Prijavom zbog privatizacije Luke Beograd nije obuhvaćen Miroslav Mišković, jer se, kako objašnjava Verica Barać, iz dokumentacije vidi da vrijeme preuzimanja akcija, iza firme Vorldfin iz Luksenburga stoji Milan Beko koji je i označen kao organizator grupe.

Verica Barać navodi i da je Savjet predsjedniku Srbije Borisu Tadiću na njegov zahtjev dostavio dokumente o preuzimanju akcija Luke, ali da je kasnije saopštio da to nije u njegovoj nadležnosti.
XS
SM
MD
LG