Dostupni linkovi

Marović: Nemam probleme sa zakonom, ni zakon sa mnom


Hvala bogu, nemam nikakve probleme sa zakonom niti zakon sa mnom, saopštio je Svetozar Marović za Vijesti. Potpredsjednik crnogorske Vlade tako je reagovao na izjavu Blagoja Grahovca datu za RSE u kojoj je govorio o njegovoj umiješanosti u brojne afere i opravdanosti hapšenja, pored ostalog, "kako bi ostao živ".

Marović je za "Vijesti" rekao da je iz riječi doskorašnjeg savjetnika predsjednika Parlamenta Ranka Krivokapića očigledno da "odgovornost snose i oni koji su smatrali ili još ovakve savjetodavce smatraju bliskim".

Znam da bi neki bliski tim savjetničkim govorima bili radosni i da me nema, a kamoli da me uhapse. Hvala bogu, da ja nemam nikakve probleme sa zakonom niti zakon sa mnom, ali očigledno oni imaju sa mnom, želeći da me suprotno istini medijski prikažu kao žrtvu kojoj je ostalo jedino da bira između smrti ili zatvora, nudeći javnosti ovo drugo - kao političku i moralnu smrt - da bi oni, valjda, bili slobodniji u svojoj namjeri da se u demoratskom životu ukinu razlike, pravo na izbor i slobodu mišljenja i sve svedu na odnos gospodara i sluge - kazao je Marović.

Potpredsjenik crnogorske Vlade je istakao da ga štiti zakon i da vjeruje u njegovu "nepristrasnu primjenu i profesionalnost odgovornih institucija".

Zato sam još, hvala bogu, dobronamjerne misli, slobodnog uma i čiste savjesti. To mi neće uhapsiti niko - zaključuje Marović.

Ime Svetozara Marovića u posljednje se vrijeme pominje u više afera u Crnoj Gori , kao i u aferi Satelit u Srbiji za koju je nedavno optužen bivši mnistar odbrane bivše državne zajednice Prvoslav Davinić.
XS
SM
MD
LG