Dostupni linkovi

U autobuskoj nesreći povrijeđeno 37 đaka i učiteljica


U bolnici u Karlovcu zbrinuto je 37 osoba povrijeđenih u utorak navečer u prevrtanju školskog autobusa kod mjesta Veljun, a teže povrede zadobilo je troje djece i učiteljica.

Učiteljici je amputirana podlaktica. U autobusu koji se prevrnuo bila su 44 učenika trećih razreda osnovne škole iz Prigorja Brdovečkog kod Zaprešića, mesta zapadno od Zagreba, četiri nastavnika i vođa puta, koji su se vraćali s izleta na Plitvicama.

Po riječima upravnika bolnice Nedeljka Strikića, najveći broj djece ima posjekotine po glavi i drugim dijelovima tijela, a ljekari procjenjuju da će se većina brzo oporaviti.

On je naglasio da je najteže povređena jedna učiteljica koja je u bolnicu, zbog krvarenja, dovezena u stanju ugroženog života, ali je stabilno.

Policija je navela da je autobus prebrzo ušao u oštri zavoj, sletio s puta, udario u zemljani rov uz put i prevrnuo se bočno na saobraćajnicu.

U zadnih desetak dana ovo je već treća nesreća autobusa koji su prevozili djecu na ekskurzije koje su u ovo vrijeme pred kraj školske godine vrlo česte.
XS
SM
MD
LG