Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Mesić: Dogodile se pljačke gigantskih razmjera


Na proslavi 10. rođendana Transparency Internationala u Hrvatskoj bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić upozorio kako je desetljeće nesankcionirane pljačke dovelo do "krađe gigantskih razmjera", što je previše za zemlju koja je bila iscrpljena ratom.

U govoru, prenosi portal Index, Mesić je kazao kako su kriminal i korupcija proželi sve pore društva te da im je korijen u javnim nabavama. Požalio se da su kod nas "potrebne godine" da bi se nešto dogodilo po pitanju korupcije, te podsjetio na slučaj nabave vojnih kamiona. Bivši predsjednik je tada okupljene podsjetio na aferu u koju je bio umiješan bivši ministra vanjskih poslova Mate Granić.

"Sjećate se i kada je u medijima završila snimka jednog razgovora s Mirogoja - pola meni, pola tebi, pola Bagi", kazao je Mesić te dodao kako se u tom slučaju nije dogodilo ništa. Upozorio je da neodgovornost vidi i u slučajevima kada političari odlaze s funkcija u nadzorne i upravne odbore. "Oni koji bi trebali biti u istražnom zatvoru, slobodno šeću kao uglednim građani i još prijete tužbama onima koji ih prozivaju", kazao je Mesić.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG