Dostupni linkovi

Ilić: Hapšenje Šarančića politički okršaj



Predsjednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da je Ministarstvo finansija na čijem je čelu bio Mlađan Dinkić odobrilo novac Željeznicama Srbije da kupe vozove i lokomotive, u okviru ugovora zbog koga je uhapšen bivši generalni direktor tog preduzeća Milanko Šarančić.

"Ministarstvo finansija je dalo saglasnost, plaćanje nije moglo da se obavi bez njih", rekao je Ilić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa liderom Srpske napredne stranke Tomislavom Nikolićem na pitanje o hapšenju Šarančića.

Šarančić i još tri osobe su uhapšene zbog sumnje da su prilikom kupovine novih vozova i lokomotiva oštetili Željeznice Srbije za više od 1,2 miliona eura.

Uhapšeni su i bivši pomoćnik generalnog direktora JP Željeznice Srbije Zoran Milićević, direktor Sektora za investiciju vuče i voznih sredstava Dragoslav Pejčić i Milorad Čelebić, koji je poslovao preko firme "Sibex", čiji je vlasnik i direktor njegova supruga Marina Čelebić.

"Na sastanku tadašnje Vlade Srbije kada je usvajan program nabavke tih vozova i lokomotiva niko se nije bunio", rekao je Ilić i dodao da je Upravni odbor Željeznica Srbije bio sastavljen od predstavnika svih vladajućih stranaka, kao i da bez saglasnosti tog odbora nije bilo moguće kupiti te vozove i lokomotive.

Ilić je rekao da ne poznaje ljude koji su uhapšni sa Šarančićem i da bi trebalo vidjeti kojoj političkoj opciji oni pripadaju. Ilić je naveo i da je više puta pitao policiju o toj nabavci vozova i lokomotiva za Željeznicu, ali da je uvjek dobijao odgovor da je to sve u redu. Nikolić je, na pitanje o hapšenju Šarančića, rekao da je riječ "o političkim okršajima".
XS
SM
MD
LG