Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Josipović:Razgovor s Dodikom pozitivanHrvatski predsjednik Ivo Josipović ocijenio je u ponedjeljak razgovor s premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom, s kojim se dan prije sastao u Derventi, vrlo pozitivnim te pozvao hrvatsku vladu da se aktivno uključi kako bi se ta prilika iskoristila.

"Razgovor s premijerom Dodikom bio je afirmativan i pozitivan... Pozivam hrvatsku vladu da se u to uključi i da se ta prilika iskoristi", rekao je Josipović na konferenciji za novinare u povodu prvih 100 dana mandata.

Po njegovim riječima, glavna tema razgovora s Dodikom bio je povratak Hrvata u RS.

"Dobio sam jamstva za siguran povratak Hrvata", rekao je Josipović, istaknuvši da je cilj posjete bilo "širenje saradnje i prijateljstva".

Govoreći o spoljnopolitičkim ciljevima koje je zacrtao, predsjednik je ponovio da je upravo razvoj odnosa sa susjedima važan za "razvoj pozitivnih procesa".

Josipović je od preuzimanja predsjedničke dužnosti posjetio Sloveniju, sastao se sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem i dva puta posjetio BiH.

Prioritet su takođe, kazao je, zemlje važne za ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Podsjetio je da je njegovo prvo odredište kao novom hrvatskom predsjedniku bilo sjedište Evropske unije u Briselu, kad je posjetio sve tri institucije EU: Evropski savjet, Komisiju i Parlament.
XS
SM
MD
LG