Dostupni linkovi

Ambasador Arnaut: Odnosi Srbije i BiH u uzlaznoj putanji


Diplomatski i drugi odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije konstantno idu jednom uzlaznom putanjom, međutim, cilj je podići ih na još veći nivo. Uz unapređenje političkih odnosa, dobra saradnja se posebno može ostvariti u oblasti ekonomije i kulture, izjavio je u intervjuu Agenciji Fena ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji Boriša Arnaut.

"To je potvrdio i festival Dani Sarajeva u Beogradu koji je održan ovih dana i kada su predstavljeni monografija i faksimil čuvene Sarajevske hagade. Ta manifestacija bila je jako posjećena, a dogovoreno je i niz kulturnih događaja. Kada je riječ o ekonomiji onda mislim na zajednički nastup bh. i srpskih firmi na trećim tržištima, kao što je to bilo nekada. Mi nemamo jezičkih barijera i stvari se mogu lakše završavati", kazao je Arnaut.

On navodi da će tokom svoje diplomatske misije nastojati da ohrabri građane BiH i Srbije, obrazovne ustanove, nevladine organizacije, privredne komore, predstavnike kulturnog života i druge da međusobnu saradnju podignu na viši nivo te je podsjetio da je ovih dana u Beogradu predao i akreditivna pisma predsjedniku Republike Srbije Borisu Tadiću.
XS
SM
MD
LG