Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Đelić: Pronađena formula za učešće na sastanku u SarajevuPotpredsjednik Vlade Srbije Božidar Đelić kaže da je formula za učešće na sastanku u Sarajevu pronađena i da ne očekuje nikakve teškoće oko učešća Srbije.

"Za Srbiju formula mora da poštuje dva uslova, odnosno da poštuje državnu politiku oko Kosova i opredeljenje za regionalnu saradnju", rekao je Đelić.On je novinarima rekao da nema informaciju o zvaničnoj potvrdi o učešću Srbije na tom skupu.

U Sarajevu će 2. juna biti održan sastanak Evropska unija – zemlje zapadnog Balkana.

Šef delegacije Evropske unije Vensan Dežer rekao je da se čekaju odgovori svih pozvanih strana i da se očekuje da će sastanak u Sarajevu biti inkluzivnog karaktera, odnosno da će sve strane učestvovati u onim modalitetima koji su predviđeni.

Đelić je naveo da od skupa u Sarajevu treba imati realna očekivanja i da očekuje da će skup potvrditi "evropsku budućnost cijelog zapadnog Balkana".

"Ali da li treba očekivati neke nove inicijative u Sarajevu, mislim da je momenat takav da je bolje da imamo realna očekivanja da niko ne bude razočaran", kazao je Đelić i dodao da očekuje dijalog oko projekata u sklopu dokumenta Evropa 20/20.
XS
SM
MD
LG