Dostupni linkovi

BiH: Privedeno 48 osoba zaplijenjena droga i oružje


U okviru policijske akcije "Kodžaga" danas do 13 sati izvršen je pretres na 103 lokacije u BiH, uhapšeno je 48 lica i zaplijenjena veća količina narkotičkih sredstava, oružja i municije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo.

Čađo je istakao da se akcija, koja je usmjerena protiv organizovanog kriminala, odvija na širem području Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko distrikta.

Akcija se po nalogu Tužilaštva BiH istovremeno izvodi u Brčkom, Doboju, Bijeljini, Banjaluci, Prnjavoru, Odžaku i Čeliću, uz koordinaciju MUP-a RS.

"Akcija kodnog naziva `Kodžaga` pripremana je duže vrijeme i nastavak je prethodnih akcija suzbijanja proizvodnje i prometa opojnih droga, oružja i eksplozivnih materija", rekao je Čađo na konferenciji za novinare u Doboju.

On je naglasio da su ove aktivnosti međunarodnog karaktera, jer je riječ o grupama čije su kriminalne radnje bile usmjerene i prema ostalim evropskim zemljama.

Iz Tužilaštva BiH danas je ranije saopšteno da je riječ o jednoj od najvećih združenih policijskih akcija s ciljem otkrivanja i krivičnog procesuiranja lica osumnjičenih za organizivani kriminal. Među uhapšenima je i jedan policajac.
XS
SM
MD
LG