Dostupni linkovi

Đukanović: Dokaze o Đorđeviću dobiće ko bude htio


Crnogorski premijer i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović izjavio je večeras da će dokumenta o navodnoj umiješanosti savjetnika predsjednika Srbije, Mlađana Đorđevića, u izbornu kampanju za lokalne izbore u Crnoj Gori "dobiti onaj ko bude pokazao interes" i "ko može biti korisnik takvih dokumenata".

Đukanoviću je to rekao na predizbornom skupu u Bijelom Polju, odgovarajući na zahtjev novinara da pokaže dokumenta koja dokazuju da je Đorđević organizovao udruživanje opozicije za lokalne izbore u 14 opština, zakazane za 23. maj.

Crnogorski premijer ranije je saopštio da je opoziciona koalicija "sklepana" u Tadićevom kabinetu i označio savjetnika predsednika Srbije Mlađana Đorđevića kao čovjeka zaduženog da pomaže opoziciju u Crnoj Gori.

Đukanović tvrdi da "Đorđević vodi kampanju u ime srpske opozicije u Crnoj Gori i obezbjeđuje joj finansijsku i drugu potporu", i optužio ga je da se "preko državnog rukovodstva Srbije meša u unutrašnji politički život suverene države Crne Gore ." On je saopštio da će, "ako bude trebalo", dokumentovati svoje tvrdnje.

Opozicione partije i Tadićev kabinet su negirali Đukanovićeve navode.
XS
SM
MD
LG