Dostupni linkovi

Navijači Crvene zvezde osuđeni na osam godina zatvora



Navijači Crvene zvezde Velibor Dunjić i Uroš Avramović osuđeni na po osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva Andreja Čogurića 2008. na splavu “Kalipso“.

Trećeoptuženi Marko Ljubičić osuđen je na godinu i po dana zatvora zbog pomaganja učiniocima posle izvršenog krivičnog djela.

Sudija Višeg suda u Beogradu Slađana Marković rekla je, obrazlažući presudu, da je “materijalna istina utvrđena na osnovu iskaza svjedoka i oštećenog, kao i na osnovu mnogobrojnih materijalnih dokaza".

Ona je dodala da kazna odgovara težini krivičnog dela. Sudija je istakla da je materijalna istina utvrđena na osnovu prvobitnih izjava oštećenog i svedoka, kao i da sud nije uzeo u obzir kasniju promjenu njihovih iskaza jer je smatrao da su dati pod pritiskom, ucjenama i pretnjama.

Osuđenima Dunjiću i Avramoviću produžen je pritvor, a svima će vrijeme provedeno u pritvoru biti uračunato u kaznu.

Dunjić i Avramović su optuženi da su 2008. godine napali Čogurića poslije svađe na splavu “Kalipso“, udarali ga nogama, rukama i flašama, a zatim i pucali i pogodili ga u obe ruke. Čogurić je na suđenju u decembru 2009. godine negirao da optuženi imaju veze sa napadom.
XS
SM
MD
LG