Dostupni linkovi

Masakr u Visokom: Troje mrtvih, osam teško ranjenih


MUP Zeničko-dobojskog kantona kasno sinoć potvrdio je da su tri osobe ubijene, a osam povrijeđeno u petak u masakru u Visokom. Počinilac je prilikom hapšenja pružao otpor i tako je i zadobio povrede grudnog koša i glave.

Povrijeđeni u masakru jutros su stabilno, ali pod stalnim nadzorom ljekara. Dvoje od četvero povrijeđene djece smješteno je na dječiju hirurgiju, a dvoje na pedijatriju. Dvoje odraslih pacijenata nalazi se na odjelu za anesteziju i reanimaciju, dok je počinilac ovog zločina, 40-godišnji Nedim Fejzić, na neurohirurgiji i također je u stabilnom stanju.

Policija nije saopštila imena, a prema riječima komšija u selu Hlapčevići kod Visokog, gdje se masakr dogodio, Fejzić, liječeni duševni bolesnik, i žrtve se gotovo i nisu poznavali. On je nedavno doselio u blizinu Visokog, a porijeklom je iz Rogatice. Primijećeno je da se u posljednje vrijeme nasilnički ponašao.

Prema nezvaničnim informacijama Fejzić je nožem ubio Zinetu Rožajac (35), Mehmeda Rožajca (74) i Dževada Bašinija, a povrijedio Dževada Hercegliju (47), Saliha Kapu (53) i Fatimu Bukvu (31), te četvero djece uzrasta od jedne do četiri godine inicijala S.R (4), E.R (2), E.B (2)i F.B, prenosi portal Sarajevo-x.com.
XS
SM
MD
LG