Dostupni linkovi

Opoziocioni lider zatražio hapšenje gradonačelnika Pljevalja



Lider Nove i kopredsjednik Koalicije Bolja Crna Gora ,Andrija Mandić, zatražio je od vrhovne državne tužiteljice Ranke Čarapić da naloži hapšenje gradonačelnika Pljevalja, Filipa Vukovića zbog njegove javne podrške Darku Šariću, čovjeku koji je Interepolovoj potjernici pod sumnjom da je jedan od glavnih organizatora šverca narkotika na Balkanu.

Gradonačelnik Pljevalja je nedavno, gostujući na Televiziji Vijesti, ocijenio da su Šarići „sugrađani i korektni momci“ i da „nikada ne bi odao Darka Šarića da zna gdje se nalazi“.

U pismu koje je Mandić uputio vrhovnoj državnoj tužiteljki se ističe da je „poruka o zaštiti optuženih lica za šverc narkotika, koju je u ime Demokratske partije socijalista juče poslao gradonačelnik Pljevalja Filip Vuković, jedna je od najopasnijih koju je crnogorska javnost imala priliku da čuje u posljednje vrijeme“.

Šifovana poruka upućena svim članovima DPS-a da treba nastaviti sa zaštitom lica optuženih za najteža krivična djela i biti uporan i siguran jatak licima koje traže najveće policijske službe na planeti sastavni je dio predizborne kampanje aktuelne vlasti, ističe Mandić naglašavajući da takva podrška Šariću od strane gradonačelnika Pljevalja nije „pružena besplatno“.

Zbog Toga mandić zahtijeva hapšenje gradonačelnika Filipa Vukovića.Gospođo Čarapić, tražim od Vas da, lišavajući slobode ovo lice, utvrdite tačne činjenice vezane za adresu na kojoj se sada nalazi Darko Šarić i ispitate odnose i povezanost pojedinca iz vlasti sa tom organizovanom kriminalnom grupom“, kaže Andrija Mandić u otvorenom pismu državnoj tužiteljici Ranki Čarapić.
XS
SM
MD
LG