Dostupni linkovi

Vuković: Objašnjenje Đukić-Dejanović je neozbiljnoObjašnjenje predsednice Skupštine Srbije Slavice Đukić-Dejanović da je poseta predsednika crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića odložena zbog njenih povećanih obaveza je "neozbiljno", ocenio je danas funkcioner Demokratske partije socijalista Crne Gore Miodrag Vuković.

"Poseta kolege iz susedne zemlje je prejaka obaveza da bi neke dnevno-političke obaveze, ako su one uopšte razlog, mogle da je dovedu u pitanje", preneli su podgorički elektronski mediji izjavu Vukovića.

Prema njegovoj oceni, otkazivanje posete Krivokapića Beogradu je "nepromišljen potez" učinjen s namerom da se pomogne opozicionoj koaliciji pred lokalne izbore u Podgorci i u 13 crnogorskih opština.

Vukovich je ocenio da se u Beogradu, u politici prema Crnoj Gori, strategija ne menja već samo "igrači".

Srbija je, kako je Vuković objasnio, nizom poteza nakon crnogorskog referenduma pokazala da ne može da prihvati "neminovnu činjenicu" da je Crna Gora samostalna država.

Krivokapić je danas rekao da je njegova poseta Srbiji "završena", a da će on pozvati predsednicu Skupštine Srbije da poseti Crnu Goru.

Krivokapić je trebalo da prvi put zvanično poseti Beograd 18. i 19. maja.
XS
SM
MD
LG