Dostupni linkovi

Malović: Srbija spremna istražiti sve zločine


Srpska ministrica pravosuđa Snežana Malović ocijenila je da je otkrivanje masovne grobnice u Raškoj, s posmrtnim ostacima oko 250 kosovskih Albanaca, od izuzetne važnosti za utvrđivanje istine o zločinima počinjenim na Kosovu.

Malović je istaknula da to predstavlja nedvosmislen dokaz da je Srbija spremna istražiti istinu o svim zločinima na ovim prostorima.

"Mi smo u potpunosti spremni rasvijetliti istinu o svim nestalim osobama na području Kosova i pred lice pravde izvedesti sve one koji su zločine počinili", izjavila je ona Tanjugu.

Ministrica je dodala kako očekuje da će se intenzivirati istrage koje će dovesti do otkrivanja pune istine o sudbini blizu 2.000 nestalih Srba i Albanaca s Kosova.

Tužiteljstvo za ratne zločine, u suradnji s Eulexom, otkrilo je lokaciju na jugu Srbije za koju se sumnja da je masovna grobnica u kojoj je, prema svjedočenjima, 250 tijela kosovskih Albanaca.

Ovo je šesta masovna grobnica otkrivena na teritoriji Srbije, i druga po veličini, nakon grobnice u Batajnici, u kojoj je otkriveno 750 posmrtnih ostataka.
XS
SM
MD
LG