Dostupni linkovi

Terorista iz New Yorka imao pomoćnike?



Pakistanski ministar policije izjavio je da sumnja da je Amerikanac pakistanskog porekla osumnjičen za podmetanje bombe u centru Njujorka djelovao samostalno.

Reman Malik je izjavio da ne veruje da Fajsal Šazad nije imao pomoćnike, kako je osumnjičeni više puta ponovio u razgovoru sa američkim istražiteljima. On kaže da Pakistan još nije dobio formalni zahtev SAD da pomogne u istrazi, ali da je njegova zemlja spremna da pruži punu podršku u tom procesu.

Šazad je uhapšen u ponedeljak uveče u Njujorku, na avionu za Dubai. Optužnica koja je podignuta protiv njega uključuje i pokušaj upotrebe oružja za masovno uništenje.

Prema pisanju "Vašington Posta", predsjednik Barak Obama sprema se da zatraži od Pakistana hitne i specifične informacije o neuspjelom napadu, dok se njegova administracija nada da će detaljni zahtjev Pakistanu predati krajem nedelje.

Ispitivanjem osumnjičenog Fajsala Šazada američke vlasti dolaze do sve više korisnih informacija. Prema poslednjim podacima, Fajsal Šazad je izgleda imao i probu plana da parkira automobil bombu na Tajms skveru. Vlasti tvrde da je tri dana ranije obavio test, a dan ranije u blizini parkirao i vozilo kojim je trebalo da napusti mjesto zločina.
XS
SM
MD
LG