Dostupni linkovi

Krivokapić:Skupština očekuje rezultate rada tužilaštva



Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić izjavio je danas da ta institucija nema zakonskih mogućnosti da pokrene smjenu državne tužiteljke Ranke Čarapić koju je tražila Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

Krivokapić je novinarima kazao da postupak smjene inicira ministar pravde, nakon čega slijedi odluka Tužilačkog savjeta i konačno Skupštine.

"Parlament daje punu podršku i pomoć tužilaštvu, ali očekuje rezultate u borbi protiv korupcije i kriminala. Tražićemo rezultat, ali ćemo uvjek biti tu i da obezbijedimo razumijevanje za napore koje tužioci ulažu, rekao je Krivokapić.


MANS je ranije zatražio "hitnu sjednicu" Skupštine i razrješenje državne tužiteljke, a kao razlozi za to navedeni su "iznošenje laži" i "obmanjivanje javnosti" u vezi sa kriminalnim radnjama u nikšićkoj "Željezari" na koje je ukazala ta nevladina organizacija.

Ranka Čarapić je, prema ocjeni MANS-a, "nespremna ili nesposobna da se uhvati u koštac sa organizovanim kriminalom" i zato treba da bude smijenjena "po hitnom postupku".

Predsjednik Skupštine je kazao da ta institucija "daje punu podršku i pomoć" tužilaštvu od koga očekuje rezultate u borbi protiv korupcije i kriminala.
XS
SM
MD
LG