Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Josipović:Milošević glavni krivac za sve zločine na prostoru ex YuGlavni krivac za sve zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije je Slobodan Milošević, rekao je u Šibeniku hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

"Glavni krivac za sve zločine na prostoru bivše Jugoslavije je Slobodan Milošević", rekao je Josipović komentarišući istup srbijanskog ministra inostranih poslova Vuka Jeremića koji je na sastanku Jadransko-jonske inicijative (JJI) u Ankoni u vezi s nedavnim Josipovićevim istupom u parlamentu Bosne i Hercegovine rekao da je Srbija "također ohrabrena što je u parlamentu BiH izrazio duboko žaljenje zbog toga što je politika koju je vodila Hrvatska pod Tuđmanom ondje izazvala ljudske patnje i podjele".

Reagujući na tu Jeremićevu ocjenu Josipović je istaka kako u govoru u parlamentu BiH nije spominjao osobe nego je upozorio da su "politike pogriješile u BiH".

"Mislim da je to svima jasno i ta moja izjava, koja nije bila mjerenje krivnje, bila je poticaj da se prestane nadmetati u prošlosti, da se nadmećemo u sadašnjosti i u budućnosti tko će više pridonijeti miru i posebno, a kada je riječ o Bosni i Hercegovini - ustroju BiH kao funkcionalne države jednakopravnih naroda", istakao je Josipović.

Prema Josipovićevim riječima otvorena pitanja koja imaju sve zemlje u regiji zaslužuju da se vlade bave njihovim rješavanjem "a da se manje licitira ko je što rekao i kako je izgledala neslavna prošlost".
XS
SM
MD
LG