Dostupni linkovi

Mans traži smjenu državnog tužioca Crne Gore



Podgorička nevladina organizacija Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) zatražila je danas smjenu vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Ranke Čarapić. U pismu predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću, MANS zahtijeva zakazivanje "hitne sjednice" parlamenta na kojoj bi Ranka ČarapiĆ bila razriješena funkcije.

Kao razlozi za smjenu navode se "iznošenje laži" I "obmanjivanje poslanika i javnosti". MANS je Čarapićevoj najviše zamjerio to što je ona nedavno, na sjednici Nacionalnog savjeta za evropske integracije, navodno rekla da državno tužilaštvo nije moglo da podnese tužbe za krivična djela protiv vlasnika Željezare u Nikšiću jer nije raspolagalo informacijama o stanju u toj fabrici.

MANS tvrdi da su upravo oni državnom tužilastvu dostavili članke iz medija "o mogućim krivičnim djelima" u nikšićkoj Željezari.

U saopštenju je navedeno da je Ranka Čarapić "slagala" javnost, a njoj su na dušu stavljeni i drugi "konkretni primjeri", zbog kojih bi morala da bude smijenjena sa funkcije vrhovnog državnog tužioca Crne Gore.

Ranka Čarapić je, prema ocjeni MANS-a, "nespremna ili nesposobna da se uhvati u koštac sa organizovanim kriminalom" i zato treba da bude
smijenjena "po hitnom postupku".
XS
SM
MD
LG