Dostupni linkovi

Tadićev kabinet: Cvijan nije potkrepio tvrdnje o korupciji



Pres služba predsednika Srbije saopštila je danas da doskorašnji vršilac dužnosti Generalnog sekretara Predsedništva Vladimir Cvijan nije dostavio dokaze o korupciji i nedozvoljenim radnjama o kojima je govorio u svojoj ostavci od 4. marta ove godine, iako je dobio više usmenih zahteva.

Cvijan je u ostavci dostavljenoj predsedniku Borisu Tadiću naveo da time želi da iskaže "svoje najdublje protivljenje načinu na koji je reformisano sudstvo, a naročito protivljenje načinu na koji je izvršen reizbor sudija i tužilaca".

Cvijan je takođe u ostavci naveo da je predsedniku u više navrata prezentovao dokaze o korupciji i nedozvoljenim radnjama koje su nadležni organi preduzimali u postupku reizbora, ali da on nije našao za shodno da bilo šta preduzme.

Vladimir Cvijan je danas prešao u Srpsku naprednu stranku, ali na konferenciji za novinare nije želeo da govori o razlozima zbog kojih je podneo ostavku.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić, Cvijana je predstavio kao jednog od najboljih pravnika u Srbiji i jednog od najpriznatijih u Evropi i svetu.
XS
SM
MD
LG