Dostupni linkovi

U Iraku teško ranjen direktor jednog medijaJedan od direktora privatne iračke televizije teško je danas ranjen u napadu južno od Bagdada, saznaje se od novinarskih i policijskih izvora.

Direktor marketinga televizije "Rašid", Omar Ibrahim Rašid podvrgnut je operaciji i obije noge su mu amputirane, rekao je novinar te televizije Madžid Hamid. Omar Ibrahim Rašid (40) povređen je u eksploziji magnetne bombe koja je bila postavljena pod njegovo vozilo u mjestu Dora, južno od Bagdada, dok je polazio na posao.

Prema riječima novinara Hamida, u napadu su povrijeđene i dvije osobe koje su bile u istom automobilu. Policija je saopštila da je povrđeno i šest prolaznika.

Opservatorija za slobodu štampe, organizacija čije je sjedište u Bagdadu, saopštila je da je od marta 2003, kada je počela intervencija međunarodnih snaga, u zemlji poginulo 274 medijskih profesionalaca, uglavnom novinara.

Reporteri bez granica su u nedavnom izvještaju o poštovanju slobode medija naveli da je od 175 zemalja svijeta, Irak na 145. mjestu.
XS
SM
MD
LG