Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ganić: Započet ekstradicijski proces, bez odluke o izručenjuDanas je u Londonu održano novo ročište Ejupu Ganiću, bivšem članu ratnog Predsjedništva BiH.

Na ovom ročištu se samo razgovaralo o datumima za ekstradicijski proces.

"Na ročištu se danas raspravljalo o datumima za ekstradicijski proces koji je počeo danas. Mi smo danas prvi put od Republike Srbije dobili zahtjev za ekstradiciju. Tu nema ništa što već nismo vidjeli do sada i apsolutno sve što se tu nalazi Haški tribunal je već istražio i odbacio, odnosno utvrdio da nema elemenata krivičnog djela niti odgovornosti Ejupa Ganića", kazao je za Sarajevo-x.com Damir Arnaut, član pravnog tima odbrane Ganića.

Arnaut je takođe istakao kako je novo ročište zakazano za 20. april 2010. godine, te demanovao navode koji su objavljeni u pojednim bh. medijima o tome da je odobren zahtjev Srbije za ekstradiciju Ganića.

"Ta informacija je apsolutno netačna, a i pravno je nemoguće da se to desi ni danas niti u neko skorije vrijeme jer je to jedan duži sudski proces. No, s obzirom na ono što je Srbija dostavila mi i engleski advokati smo uvjereni da Srbija nema nikakve šanse da dobije ekstradiciju u konačnici", kazao je Arnaut.
XS
SM
MD
LG