Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Objavljen registar hrvatskih branitelja


Registar hrvatskih branitelja je objavljen. Na stranici čiji su autori nepoznati otkriveni su tek motivi objave i tražilica koja omogućava pretragu po imenima i prezimenima branitelja.

Pozivaju građane da potraže interesantna imena iz javnog i političkog života te najavljuju iznenađenja. Autori stranice navode da se ne radi o cjelovitom dokumentu, nego tek o oko 90 posto podataka iz najčuvanijeg dokumenta koji, objašnjavaju, nije tajan - nego su tajni samo podaci o osobama u njemu, koji niti neće biti objavljeni, objavio je Novi list.

Jedan od razloga objave je i skidanje tereta s Vlade koja se zbog kontroverznog registra nalazi pod velikim pritiskom javnosti:

"Objavom registra skidamo teret s Vlade. Pritisak javnosti na objavu registra je velik, raste već duže vremena i ušli smo u bezizlaznu situaciju u kojoj jedna strana odbija, a druga traži objavu registra. Priroda informacije je da bude slobodna i to se sada dogodilo. Na svim zainteresiranim stranama je da sada iz dostupnih podataka naprave najbolje što mogu. Na svima nama je da se prema ovom registru postavimo odgovorno i da se što prije počnemo baviti našom budućnošću umjesto da se bavimo događajima koji su bili i ostali iza nas", stoji na stranici koja je ubrzo nakon objavljivanja srušena.

Pretpostavlja se zbog preopterećenosti.
XS
SM
MD
LG