Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Italijanski mafijaš uhapšen zahvaljujući Facebooku


Italijanska policija uspjela je da uđe u trag i uhapsi jednog od najtraženijih mafijaša u zemlji zahvaljujući Facebooku, prenosi Bi-Bi-Si.

Paskvale Manfredi, za koga se sumnja da je jedan od vođa mafijaške organizacije Ndrangete, pronađen je u Kalabriji. Policija je ovog 33-godišnjaka, koji se tereti za ubistva, povezanost s mafijom i trgovinu drogom, pronašla je preko popularnog sajta za dršutveno umrežavanje, Facebook.

Manfredi se na mreži predstavljao kao "Scareface" (Lice s ožiljkom), ime koje je pozajmio po junaku istoimenog filma Brajana de Palme. Po pisanju italijanskog lista Republika, Manfredi je uhapšen dok je pokušavao da pobjegne preko krova kuće u jednom naselju nadomak Krotonea, na jugu Italije.

Veruje se da je Manfredi bio vođa Ndrangete u tom gradu, a optužuje se i za nelegalno posjedovanje oružja i teškog naoružanja. Policija navodi da je Manfredi, inače jedan od 100 najtraženijih kriminalaca u Italiji, odgovoran za ubistvo člana suparničkog klana koji je 2004. godine likvidiran iz ručnog minobacača.
XS
SM
MD
LG