Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Uhapšen Ćamil Duraković, zamjenik načelnika SrebreniceU Srebrenici i Bratuncu je u toku akcija Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a na otkrivanju osoba koje se dovode u vezu s trgovinom ljudima i prostitucijom.

Po riječima Dragomira Perica, portparola MUP RS-a, pretres i kriminalisticka obrada se vrši na 13 lokacija u ova dva grada. On je istakao da je akcija usmjerena na osobe koje se dovode u vezu s prostitucijom i navodenjem na maloljetnicku delinkvenciju.

Među osobama koje su obuhvaćene akcijom su pripadnici policije, prosvjetni radnici i uposlenici u Općini Srebrenica. Po naredbi Suda i Okružnog tužilaštva Bijeljina, pripadnici specijalne policije priveli su Ćamila Durakovića, zamjenika načelnika Srebrenice.

Prethodno je obavljen pretres njegove kancelarije i automobila. Prema nezvaničnim informacijama, više osoba iz Srebrenice i Bratunca seksualno je zlostavljalo maloljetnicu M. M. iz Bratunca, koja je prije nekoliko dana u okolini Bratunca pronađena predozirana, a nakon toga smještena u „Sigurnu kuću“.

XS
SM
MD
LG