Dostupni linkovi

Tadić: Srbija samo na skupovima gde se poštuje Rezolucija UN


Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Novom Sadu da će Srbija učestvovati na svim regionalnim forumima na kojima se prisustvo Kosova tretira po principima definisanim Rezolucijom 1244 UN, što važi i za forum zemalja regiona u Kranju.

"Ti principi su više nego jasni i te stvari su neizmenjive. Srbija neće učestvovati ni na jednom regionalnom forumu na kojem se ne poštuju principi UN, a koji podrazumevaju i poštovanje Rezolucije 1244", rekao je Tadić novinarima nakon susreta sa predsednikom Mađarske Laslom Šojomom.

Srbija želi učešće predstavnika Albanaca i svih kosovskih institucija na regionalnim forumima i nema stratešku težnju da blokira saradnju i komunikaciju, već želi da se obezbedi regionalno učešće Kosova na način koji ne dovodi u pitanje integritet države Srbije.

Predsednik Srbije je dodao da će, ukoliko na Brdu kod Kranja budu ispoštvani ovi principi, Srbija učestvovati na regionalnom forumu, o čemu je bilo reči i prilikom nedavnog susreta sa hrvatskim i slovenačkim sagovornicima.
XS
SM
MD
LG