Dostupni linkovi

Bebić:Hrvatska želi dobrosusjedske odnose sa Srbijom



Hrvatska želi razvijati dobrosusjedske odnose sa Srbijom, izjavio je u Zagrebu predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić nakon susreta s predsjednicom Narodne skupštine Srbije Slavicom Ðukić-Dejanović.

"Mi mislimo da treba unaprijediti saradnju. Želimo sa Srbijom uspostavljati i razvijati dobrosusjedske odnose", rekao je Bebić dodavši da prošlost ne treba zaboraviti, ali da ne treba ni živjeti u njoj, nego se okrenuti sadašnjosti i budućnosti.

"Složili smo se da hrvatski i srbijanski parlament i parlamentarna diplomatija mogu biti od velike koristi u uspostavljanju dobrosusjednskih odnosa" i bržem približavanju Europskoj uniji jedne i druge zemlje, rekla je Ðukić-Dejanović nakon susreta s Bebićem.

Predsjednica srbijanske Skupštine boravi u Zagrebu povodom regionalnog pripremnog sastanka parlamentarnih predstavnika Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore u Interparlamentarnoj uniji (IPU) uoci 122. skupštine IPU-a, koja će se krajem marta održati u Bangkoku.

Bebić je rekao da su hrvatsko -srbijanski odnosi "sadržajno mnogo bogatiji nego bi se to moglo iščitati iz izjava pojedinih političara na jednoj i na drugoj strani".

Što se tiče otvorenih pitanja izmedu dviju zemalja, njih će rješavati vlada i nadležna ministarstva, rekao je predsjednik Sabora. Bebić i Ðukić-Dejanović vjeruju da će se uskoro sastati predsjednici dviju država Ivo Josipović i Boris Tadić.
XS
SM
MD
LG